Jordbävning.

Har idag varit med om min första jordbävning, inte konstigt att jag undrade varför soffan helt plötsligt började röra på sig ! Så det var ju min högpunkt denna dag, men dock sjukt glad att den inte var större än vad den var. Då hade jag nog gjort mig i brallan. mindre kul!
återkommer imorgon med allt skojsigt jag har varit med om.
Pusspåvickan

.

Fredag, och jag vet ännu inte vad helgen har att erbjuda. På Söndag ska jag iallafall försöka träffa mina svenska kompisar som kommer mellan landa här i NY, så det ser jag verkligen fram emot!
idag är det barnens sista dag på camp, så de är nog väldigt glada i att få en veckas ledigt innan nästa camp börjar och Luke ska åka till Afrika i två veckor med deras mormor och morfar, inte ett dugg avis. nejdå!
Så de hade deras talentshow med alla campkompisar igår, Lila rockade fett med sin grupp till låten Party rock anthem! Synd bara att inte Luke ville vara med. Ha en trevlig helg, puss
Bilden är från i Torsdags då vi befann oss på The standard hotels rooftop, grym utsikt över hela NY!

.


3 Månader i USA.

Herregud redan 3 månader i USA, hur kommer det sig att tiden går så fruktansvärt fort?! under mina 3 månader har jag hunnit med så himla mycket om jag tänker efter, har verkligen tagit vara på varje helg och det är nästan ett måste. Jag kan inte komma tillbaka till Sverige och säga att jag missat något. Det vore ju väldigt tråkigt. helgen som varit befann vi oss i upstate NY, syracuse! Hos Alex bror Dave och hans familj, åkte båt och bara myste på. Förutom att lilla söta rara Lila blev attackerad av två stora valpar, och då menar jag storastyga valpar! Men hundälskare som hon är blev hon inte förskräckt för livet. Tur det!
När man befinner sig här i USA och bor här, är det nästan så att man glömmer bort vardagen hemma i Sverige har jag kommit på. Som tex jag skulle inte idag kunna namnge en matlista för en vecka vad vi brukade äta hemma i Sverige utan att verkligen tänka efter. Är inte det lite konstigt?! Men jag tror att det är för att nu är man så van vid hur man gör här att man bara kan längta efter saker och ting. Jag har också kommit på mig själv att de svenska orden börjar lätt komma bort, ord som man inte använder så ofta. som t ex för tre veckor sen kanske skulle min värdmamma hjälpa en av mina kompisar med en matlista, då hon skulle använda ordet durkslag då de på engelska använder de ordet strainer, men för att göra det enklare så frågade carrie vad det hette på svenska så kunde vi skrive det istället. Det sjuka var att det tog så lång tid för mig att komma på ordet att jag var tvungen att googla det. Det är ju fruktansvärt, men ändå så roligt! Så det kan gå! Men men vad gör man inte för det underbara och coola landet USA?!
puss

RSS 2.0