OUTER BANKS!

herregud får inte glömma att berätta att jag kommer spendera en hel vecka i North carolina, outer banks.
I ett helt underbart hus, pool och havet! galet bra!
bilder kommer jag lovar!

Midsommar

Har spenderat hela dagen med förberedelser inför vår svenska midsommar. Har gjort midsommar kransar till familjen, midsommarstång och fixat all mat! dagen var helt underbar, de alla gillade det så mycket och de tyckte att de var en mycket trevlig dag att fira! Vi dansade självklart runt stången, vi svenska brudar stod för sång och barnen (och gaga självklart) härmade våra schysta dansmoves! Har också pratat med alla kära där hemma, Marica skypade jag med och det var mycket kul att se alla kära vänner där hemma ! Hoppas att ni hade en lika underbar dag som jag hade.  pusspåer

NYC and Sixflags

ojoj, I´m soo sorry! Har redan tappat greppet om bloggandet!
Men som vanligt har jag hunnit gjort mycket sen sist, förra helgen var vi som sagt inne i NYC
och vi var inne på Madame Tussauds, träffade på några mycket bekanta vänner !
Min jobb vecka blev lite annorlunda då Lila var hemma för skolan var slut. Långa dagar, men aldrig några problem! Vi hade det så mysigt, lekte en massa och gjorde bra saker tillsammans ! Den här veckan har hon haft art class och det är bra då dagarna inte blir för långa! I onsdags hade vi också Daisy scouts party här hos oss, lekande barn överallt !
Helgen som har varit har spenderats med brudarna! I fredags hämtade jag upp min skönavän Daniella, vi tog oss
till cheesecake factory! Så otroligt god cheesecake och hur stor som helst! Det var vi svenskar och de tyska brudarna, mycket trevligt. Lördagen spenderade vi inne i City, med shopping och vi gick, gick och gick! Lite lunch och några snygga killar på det, var lördagen helt underbar och den avslutades här hemma hos mig med en film och lite gött att äta till ! Söndag morgon fick vi ta min bil till Sixflags, tack så hemskt mycket till mina underbara värdföräldrar som lät oss ta bilen. Jag körde för första gången på turnpike, omg lite värre än vår motorväg i sverige kan jag lova! men vi kom fram och vi hade en varm dag framför oss, med otroligt coola karuseller! Jag bangade faktiskt Kingda ka, rakt upp och stuprakt ner plus att den snurrade runt samtidigt. kände att jag tar den nästa gång ! Eftersom de hade sin farsdag i söndag så kom jag hem till en helt underbar god middag, lite solbränd och trött. men så värt det, så tack lisa, lina och daniella för helgen !
Höll på att glömma gårdagen, hade möte med vår nya lcc! en mycket trevlig och outgoing kvinna!
Efter mötet som bara var ca 30 min, åkte jag, daniella, sabrina och linda till starbucks för en kaffe och lite snack!
En mycket trevlig kväll, som inte kunde sluta bättre! En person som jag verkligen diggar är Daniella Eriksson, bor ca 3 min bort, är svensk och får mig att skratta! kan inte bli mycket bättre, så för att komma till punkt så träffade vi en snäll polis igår och det slutade med att vi satt i bilen på väg hem med ett leende på läpparna och hans mobilnummer! pappa, du behöver inte oroa dig! en kul grej helt enkelt.
kort och gott om min senaste vecka.
snart ska jag hämta upp två småtjejer för lunch på pizza nova efter deras art class
xoxo

.

Fredag var det masssa barnkalas, annars bestod dagen av mys med Lila! Igår var det jobb på schemat och det var inga problem, barnen är så underbara och lätta att ha att göra med! Kvällen kunde inte ha slutat på ett bättre sätt, med båda barnen i mitt rum för att kolla på tv! Högmysfaktor kan man säga.
Idag blir det att göra NYC osäkert med Lina och Lisa, mycket trevligt!

.

Puh, nästan 40 grader varmt! Det kan man kalla värme och plus att det är kvaft ute,
gör att det känns som att det är ännu varmare. Idag blev dagen lite annorlundare, då de slutar skolan efter halvdag pga att de inte har någon ac i skolorna. Alldeles för varmt för dom, de stänger skolan då det är för varmt och de stänger skolorna då det kommer 1 cm snö haha! Jag tycker att det är lite humoristiskt faktiskt !
Men bra då de inte har rätt utrustning i lokalerna! Helt rätt!
Igår tog jag med Luke och Lila till poolen efter skolan och
det uppskattades verkligen, så skönt!
Vi hade så roligt och det kommer bli ett stort nöje att tillbringa sommaren där med dom :)
Om två veckor åker vi till outer banks, till beachen, grymt stort hus och pool, som jag längtar!
Jobb lördag och På söndag blir det Sixflags med brudarna, kommer bli så kul!
Take care!

.


USA.

Bättre sent än aldrig!
Vilket äventyr, vilken upplevelse, ångrar inte en sekund att jag nu sitter i solen 35 grader varmt i USA,
att jag har världens bästa familj som kommer stötta mig dag som natt och min värdfamilj som är hur underbara som helst! Tanken av att jag faktiskt befinner mig i USA, gör mig så otroligt stolt över mig själv! Jag menar helt själv i ett så stort och annorlunda land. jag har redan lärt mig så mycket om en annans tillvaro och om mig själv. Helt sjukt! Men självklart saknar jag alla där hemma och jag önskar faktiskt att alla skulle få uppleva det här med mig. Jag vill att min familj ska komma nu, för att kunna visa dom vad jag redan har fått uppleva och dela med mig av alla mina upplevelser. Jag inser nu att ett år kommer gå så himla fort, vilket jag inte riktigt kunde förstå innan jag kom hit. Jag har redan lite ångest att jag måste sätta igång och ta varje tillfälle att göra det jag vill göra här. Så mitt år kommer gå galant och jag är inte ett dugg osäker på att jag inte kommer att klara av det!
Så min första tanke när jag stod där på arlanda, och på ena sidan av mig stod tre andra svenska tjejer som nog var lika osäker och ledsen som jag var. På den andra sidan stod min mamma och min kära tvillingsyster, för att säga "Vi Syns snart" det var ledsamt kan jag lova, aldrig mer att jag kommer utsätta mig för den känslan igen och jag hoppas innerligt att jag aldrig kommer få känna den igen. Att sen gå på flyget, var som att ta ett steg till en ny värld. svårt att förklara men vi alla började genast känna en lättnad av att nu är vi på väg och det kommer bli grymt. Linnea Söderling, Klara Carlsson och Izabell Johansson tacka gud för att vi gjorde det tillsammans och att vi hade varandra under veckan på training school. Den veckan var den första på ett nytt år och jag är super glad att jag fick dela den med er svenska brudar haha. Det bästa av allt är att vi alla tre befinner oss på fyra totalt olika platser i USA, hur grymt är inte det!?
Kommer fram på flygplatsen i Newark, varit vaken i ett dygn, ser NYC, ser alla lysen och byggnader, precis som jag tänkt mig om inte bättre! kommer fram till skolan, BARA engelska och snacka om att man då var skapligt nära att nita till läraren. men veckan var rolig, då man fick träffa 60 andra au pairer som skulle någonstans i USA. Dock långa dagar, äcklig mat, trött, svin kallt på rummen, inga kläder, don´t shake the baby and wash your hands var de nyckel ord de använde. och får inte glömma, never leave the baby!!! bästa med veckan var turen till NYC och vännerna man hittade.
Vad är då det man tänker när man befinner sig I USA? i USA? alltså jag var så jävla nöjd, totalt paff över landet och hur allt funkade. Det var nya saker hela tiden och man slutade aldrig att förvånas, trafiken, människorna, affärerna, maten, bilarna och husen. jag måste bara nämna husen haha,  det är precis som i filmer man ser! ascoolt. Man ser de stora byggnaderna, empire state building, the rockfeller center, jag har sett där de spelar in de flesta filmerna, en natt i museumet, central park som var hur vackert som helst, the naked cowboy och the naked cowgirl ( som inte var lika smickrande) i sverige kunde man kanske se en hummer då och då och man blev skapligt impad. här ser man minst fem per dag. de har tandkräm med chokladsmak, tankar aldrig bilen själv, asstora köpcenter och billigt, vilket aldrig slår fel!? varit i Brooklyn och sett the brooklyn bridge, dunkin donuts i varje hörn, lika väl starbucks, Mc Donalds är faktiskt inte lika vanligt som man tror att det är, och jag lovar att en liten meny är inte en liten meny!! P Diddy bor 5 min bort, om man inte ger tips när man tex äter på en restaurang eller du får dina naglar fixade, springer de förmodlingen efter dig skapligt arg, tips är deras lön! Att gå på bio kostar 60 kr, en manicure likaså och jag vet ej hur många gånger jag har gjort manicure redan haha. sjukt billigt! Varje människa har en blackberry, precis som jag tänkt mig. jag har faktiskt en vit som jag fick av familjen, så nu känner jag mig lite mer som en american! :)
Efter ett tag började min hjärna att tänka på engelska och jag minns den första veckan då jag verkligen hade problem med mig själv, ska jag tänka på engelska eller svenska, hjärnan hängde liksom inte riktigt med. det slutade med att det blev typ vartannnat svenskt och vartannat engelskt haha. men nu tänker jag inte alls på det längre, när jag pratar för mig själv har jag märkt att jag pratar på engelska, vilket är ganska roligt faktiskt!
huset jag bor i och familjen är så himla snälla, jag tror faktiskt inte att det kunde ha blivit bättre.
Mina dagar är bra och mina jobbtimmar är helt och hållet perfekta. Har en egen bil som jag kan använda hela dagarna, första gången jag skulle ut och köra själv var inte så uppskattad haha. det kändes som jag inte hade kört på flera år, eftersom trafiken här är så annorlunda. de kör så fort och tutar för inget. man får svänga vid röttljus, om det inte står en skylt no turn on red light. jag av ren vana brukar självklart stanna ändå, och det uppskattas inte fan vad de tutar! Stop skyltar i varje korsning, hastigheten är för det mesta endast 40 kmh, sakta men jag håller den innerligt för poliser finns det gott om! Den första veckan när jag skulle presentera mig blev det alltid svårt att förklara mitt namn och hur man säger det, så jag har förstått nu att det är bara att glömma försöka säga det på svenska. så jag har kommit fram till en americans version av Malin Ljungkivst som alla för det mesta förstår haha ! de har någon som kommer och städar och de klipper inte gräset själva! och tydligen gör alla det!? så soft haha!
Familjen har verkligen gjort allt för att jag min första tid skulle bli så bra som möjligt, de lever ju en helt annan livsstil självklart. men man anpassar sig ganska snabbt och de har aldrig varit några problem. dagen då Alex, Carrie och Lila hämtade mig var hur bra som helst, det kändes som om vi hade kännt varandra en långtid. men det var nog för att vi hade pratat och lärt känna varandra så långt innan jag skulle åka. de har tagit in mig till NYC, gått på Lukes fotbollsmatcher, manicure och pedicure, massage, shopping med carrie, Luke hade sin första communion, så redan första veckan fick jag träffa 120 av alla de känner. de är så snälla att de tar med mig överallt så jag verkligen för se allt och hur det funkar ! jag har varit på ett möte med min lcc och där träffade jag tre andra svenskar som bor ca 15 min bort. hur underbara och trevliga som helst. i söndags annordnade carrie middag så Lisa och Lina kom hit och carrie hade bakat en tårta med svenska flaggan, för att det var vår nationaldag i måndags. så himla trevligt och jag blir så glad när de gör allt för att jag ska ha det så bra som möjligt. de är nöjda med mitt jobb och jag har fått höra flera gånger att de är så nöjda med hur jag funkar och hur jag sköter barnen. det gör mig så himla glad och allt underlättar då jag känner att mitt jobb gör rättvisa.
Förra helgen var vi i upstate NY hos Carries morbror, då det var memorial day. Huset han bodde i var så otroligt stort och vackert, han hade pool och vädret var helt underbart så det blev poolhäng hela helgen, vi var på bio, åt god mat, träffade lite släktingar och det grymmaste av allt var att på lördag kväll åkte vi på någon slags street race. så grymt och bilarna ska vi inte tala om de var tre slags olika bilar och jag har aldrig sett något liknande, så snabba och det var askul! uppskattades verkligen!
Jag har även varit ute på en klubb en fredag, Webster hall Caroline och en kompis till henne tog med mig dit.
Vi gick till en bar innan, sen åkte jag min första tur i en gul liten taxi bil, vilket det finns ca 65000 av! Klubben var hur grym som helst, 4 våningar, dragqueens överallt, alla slags folk och då menar jag verkligen alla slags folk. dansande nakna flickor och pojkar dansade på barerna, en kille hade de minsta svarta kalsonger jag någonsin har sett och ett par neongula klackskor och det bästa av allt, han var fan bättre än alla andra tjejer på att dansa!? det kommer jag aldrig att glömma, musiken och att dansa den kvällen var perfekt! förutom då det kommer fram en kille, vilket var något av den största mörkhudade kille jag någonsin har sett fram till mig och frågar om vi kan dansa, jag tror jag nästan sket på mig! men jag lyckades få fram no Thanks! hahaha...  men jag tror jag aldrig har kännt mig så liten.
Jag har sett de stora mäktiga gangsta killar man kan tänka sig, vilket jag tycker är ganska cooolt! jag har fått punka på bilen haha, värmen är helt och hållet för varmt! längtar till poolen öppnar underdag tid då jag kan hänga där medans barnen är i skolan, första veckan då jag kom till familjen var det inte så fint väder, det regnade och ah det var typiskt svenskt sommarväder, alla här höll på att dö då de inte har haft så dåligt väder på länge, med det konstiga var att luften var så himla fuktig att i mitt rum, alla kläder och sängen tex kändes som att de var blöta eller ah fuktiga. Väggarna här är så tunna på husen att fukten kommer in. jag har redan varit med om ett åskväder, ni kan vara glada hemma i sverige att vi inte har åska så ofta och att vi har den åskan vi har. jag har aldrig varit rädd för åska men fyfan jag höll på att skita på mig rent utsagt, det var det värsta jag någonsin har varit med om! Så hemskt..
Jag har gjort en massa saker och jag har säkert glömt en bunt av saker som jag ville berätta.
men jag hoppas att ni har fått en inblick av hur det är här och att det är verkligen annorlunda men totalt värt allt.
Jag menar jag är här för att uppleva nya saker och saker jag förmodlingen aldrig kommer att få uppleva igen!
så jag ska ta vara på allt, jag lovar! USA är verkligen ett land för sig och jag gillar det!
Saknar alla där hemma!
Älskar dig Marica
xoxo Malin

RSS 2.0